EXCURSIÓ A L’IVAM

   Les classes de 5é i 6é de l’escola CEIP Mediterrani vam anar dijous passat d’excursió a l’Institut Valencià d’Art Modern, que tot el món coneix com a IVAM. L’IVAM està a València, així que pujàrem a l’autobús i cap allà que se n’anàrem amb les nostres mestres Pili i Sandra.

   En entrar a l’IVAM uns monitors ens indicaren on deixar les jaquetes i ens partiren en dos grups: els de 5é per un costat i els de 6é per altre.

   Als alumnes de 5é a continuació ens parlaren d’una de les exposicions que hi ha al museu i ens digueren que es deia les Constel·lacions de Juli González. També ens feren preguntes molt interessants sobre què era l’art, què era un museu i quines són les normes quan anem a vore una exposició.

   Entràrem a un sala i ens donaren unes pissarres on havíem de dibuixar el que veiem al nostre front, era per a explicar que cada persona tenia una perspectiva diferent i pensava d’una manera distinta i que ningú anava a fer el mateix. Després anàrem a una altra sala un poc més ampla i jugàrem a un joc en el que hi havia que passar-nos una bola de llana agafant un tros i dir que ens pareixia l’escultura de Juli González que teníem davant, passant i passant la llana al final formàrem un tipus d’estrela i ens digueren que l’escultura que hi havia era una dona mirant-se a l’espill.

   En tercer lloc anàrem cap a una habitació on una xica ens explicà el que anàvem a fer al taller: primer ens asseguérem per grups i ens explicaren que havíem de fer una escultura amb un pot que tenia una part imantada i hi havia que construir-la amb diversos metalls: xapes, imants, cables, arams, clips, cadenes de ferro, i moltes coses més.

   Cadascú dels grups, que érem diversos, férem una escultura diferent amb els mateixos materials i ens tinguérem que posar d’acord dins del grup per a poder construir-la. Finalment, un grup va fer una escultura que es deia “Seguretat”, altre “La serp col.leccionista”, altre “Escultura rara” i així participàrem tots. També hi havia que explicar en què consistia l’obra que havíem creat i l’ombra de cada escultura.

   Va ser un dia molt interessant i molt divertit on ens ensenyarem que no tots veiem les coses de la mateixa manera.

ALBA PÉREZ / CLARA MIR

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *