XERRADA D’HIGIENE BUCODENTAL

XERRADA SOBRE LA HIGIENE BUCAL

Sigué una xerrada on els xiquets aprengueren molt sobre les dents i els problemes que pot arribar a causar no tindre una bona higiene bucal.

El 26/2/2020 els pares de Marta, una alumna de la classe de 6é del CEIP Mediterrani, varen vindre a parlar sobre la importància de tindre una bona higiene bucal a la classe de 6é.

En primer lloc explicaren que hi ha dues principals malalties de les dents: la càries i la gingivitis (sense contar els problemes d’ortodòncia).

Començaren per la càries, explicant que és produïda pels excrements dels bacteris que es troben a la superfície dels queixals i que s’alimenten del nostre menjar. Els excrements d’aquests bacteris són àcid. Aquest àcid es cola pels solcs de les dents, i va formant un forat que encara no es pot veure a simple vista, però que els bacteris l’aprofiten per a entrar i seguir formant el forat. Quan el forat arriba al nervi de la dent, és quan comença a fer mal, i quan hi ha el perill de que caiga eixe tros de dent, que ja no es podrà curar mai més, sols es podrà reparar ficant-li a la dent un empast.

Després digueren que era la gingivitis (el problema de les genives) i explicaren que quan una dent ix per un altre lloc que no és el seu, és perquè no ha pogut espentar bé a l’altra dent, i ha agafat un altre camí.

En acabant, parlaren dels diferents tipus de raspalls (manuals, elèctrics i ultrasònics) i que el millor és anar alternant-los. També de com raspallar-se les dents, és a dir, per tota la boca i des de les genives fins a les dents.

Finalment, respongueren totes les preguntes dels alumnes, i es feren una foto tots junts.

En aquesta xerrada els alumnes estigueren molt atents i respectuosos, i els pares de Marta ho explicaren tot molt bé.

 

Marcos Sanjaime Bayarri 6é 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *