UN DIA D’ACTIVITATS A VALÈNCIA

UN DIA DACTIVITATS A VALÈNCIA

La setmana passada, concretament el 29 d’Octubre, tinguérem ocasió d’anar a València. Isquérem a les 9:40 hores aproximadament, en autobús, els alumnes de cinqué i sisé, en companyia de les mestres Sandra, Pili i Ester. L’itinerari de la visita cultural va ser el següent: el Museu d’Història de València i el Jardí Botànic.

El Museu d’Història arreplega moltes seccions que tracten dels diferents moments de la Història de València, quan formava part d’Hispània, en l’època medieval, quan era musulmana, després amb la conquista del Cid que es deia Balansiya, més tard amb l’arribada dels cristians; també n’hi han zones on es parla de la Inquisició, del Segle d’Or, de la Guerra Civil i del temps de la postguerra i finalment, l’època de desenvolupament. És un museu molt interessant i m’han dit que ocupa el que eren els antics dipòsits d’aigua de la ciutat de València, prop de Mislata i del riu Túria. A l’eixida del museu vam dinar en el parc de Capçalera molt proper al Bioparc.

En acabar de dinar, sobre les 14:00 hores, l’autobús ens arreplegà per anar al Jardí Botànic. Una vegada allí la guia ens va conéixer i ens explicà algunes coses sobre les instal·lacions, férem un recorregut pel jardí, en el qual vérem un tipus d’arbre anomenat Ginko Biloba, també observàrem les plantes aquàtiques entre les quals hi havia en abundància trebols de quatre fulles, plantes que no necessitaven molta aigua, com els cactus… També férem un taller sobre la clorofil·la de les plantes que consistia en posar en un bol uns trossets de la fulla de qualsevol planta, remenar-los bé i després afegir un poc d’alcohol. Finalment obteníem a en una tira de paper blanc una taca verda que representava la clorofil·la i una franja groga representant als carotens. Per concloure diria que ha segut un dia molt profitós.

CARMEN ROSELLÓ GUIJARRO   6é de Primària

Vols veure les fotos? punxa ací

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *