EXCURSIÓ AL MUSEU DE L’ARRÒS I OBSERVATORI DEL CANVI CLIMATIC

  

  El 5 de maig la classe de sisé i cinqué anàrem a l’Observatori del Canvi Climàtic de València i al Museu de l’arrós. En primer lloc vàrem anar a l’observatori on ens varen rebre molt amablement i després la classe de sisé va fer uns tallers. Hi havia un que tractava de posar a un mapa de quin lloc provenia cada aliment i quantes fonts d’energia utilitzaven per a arribar a Espanya.

     Després de fer diferents tallers la classe de sisé va anar a una habitació i els de cinqué va anar als tallers, nosaltres vàrem entrar en una espècie de núvol fet de tela, on ens contaren com afectava el canvi climàtic al món. Ens varen explicar un experiment que s’assembla al des-congelament del Pol Nord i Sud que consistia en posar aigua en un got i després un poc de gel i observaríem com el nivell de l’aigua augmenta. Finalment posar el got al sol i quan es descongele el gel observaríem com el nivell de l’aigua es el mateix.

     També vàrem fer unes activitats interactives tots junts. Per finalitzar l’excursió a l’Observatori del Canvi Climàtic de València vàrem dinar a un bonic parc.

     Després de dinar vàrem anar al Museu de l’arròs. En arribar ens varen posar un vídeo amb la història de l’arròs. Després vàrem fer el recorregut de l’arròs i ens varen ensenyar totes les màquines. Aquest és el procés: primer es separa l’arròs de les pedres i brutícia, per a fer el gra d’arròs integral es lleva la corfa, seguidament es passa per una màquina que els deixa completament blancs i a continuació classifiquen el gra trencat del gra sencer i per finalitzar li posen oli al gra d’arròs per ha donar-li una forma més bonica.

      Quan ens varen explicar tot el procediment vàrem anar a l’autobús i férem el camí cap al Mediterrani.

ANA SALVADOR LASERNA

Des d’ací podeu veure més fotos

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *